dijous, 30 de novembre del 2006

Exposició "L'aigua al segle XXI"UNESCOCAT

Durant la Setmana de la Ciencia es va poder contemplar al vestibul del G1 una exposició de cartells publicada per UNESCOCAT, basada en l'Informe de les Nacions Unides sobre el desenvolupament dels recursos hídrics al mon, que sota el lema aigua per a tothom, aigua per a la vida, mostrava d'una forma atractiva i entenedora alguns dels aspectes més rellevants de la situació de l'aigua al mon. Recordem que estem a la década de l'aigua 2005-2014
http://www.unescocat.org/aigua/index.html

PA, a la setmana de la ciència (2nESO)


Els alumnes de 2n d’ESO durant la setmana de la ciència han fet diferents activitats; com per exemple han estudiat els aspectes de l’evolució d’una estrella, la mort d’aquesta, els diversos tipus que hi ha. A més a més, han treballat cada un dels planetes del Sistema Solar, asteroides, cometes i, finalment, han investigat sobre la biografia de Galileo Galilei. Tots els seus treballs es poden veure en un mural col·lectiu gegant situat al passadis del primer pis del G1
En el decurs del trimestre han recollit dades meteorològiques diariament, han estudiat la climatologia de Catalunya i han elaborat un mural al costat del Panell de informació meteo al vestibul del G1.
Per ùltim, van assistir a una xerrada titulada Sr.Pruna, meteorologia per afició, un homenatge al senyor Josep que porta desde el 1968 recollint les dades meteorològiques diariament a Blanes desinteressadament.




TAULA PERIÒDICA




Doncs com celebrem la setmana de la ciència?
Els alumnes de 4t d'ESO han fet una taula periòdica gegant. Cada alumne ha realitzat un element de la taula, amb les característiques corresponents de cada un. Els elements s'han col·locat segons el nombre atòmic i s'han dibuixat de diferents colors ateses les característiques.

Cartulines roses - metalls
Cartulines verdes - no metalls
Cartulines liles - gasos nobles
Cartulines marrons - tenen propietats barrejades de cada tipus.

dimecres, 29 de novembre del 2006

Activitats de la ciencia (3r d´ESO)



En la Setmana de la Ciencia el alumnes de 3r d'ESO han preparat diverses exposicions al voltant del tema de l'aigua i d'altres temes d'interès científic. Es troben al G2
. L'aigua i els aliments. L'informe detallat de la investigació sobre el contingut d'aigua d'aliments freqüents en la nostra dieta (3rD)
. Gotes de ciencia. Un original muntatge amb biografies de grans científics i descubriments importants inscrits en gotes que penjen del sostre en el passadis dels laboratoris (3rC)
. L'aigua com a beguda ( CV "Les begudes i l'aigua)
. Un científic a cada port. Un viatge imaginari del mar Bàltic a la Mediterrania a la recerca de científics i dels seus descobriments (3rA)
. Models de cèl·lules que amplien la col·lecció del laboratori de biologia (3rB)

A més a més van assistir a la xerrada L’alimentació al segle XXI a la Casa Saladrigues organitzada pel Jardí Botànic Mar i Murtra
-

dilluns, 27 de novembre del 2006

Pupitres a la mar


Al Serrallarga ja fa 10 anys que varem començar a fer crèdits de vela. Voliem que tots els alumnes tinguessin l'oportunitat d'aprendre a navegar i son molts els que ho van provar. Desprès de tant de temps hi ha histories per a tots els gustos i qui mès qui menys recorda les vivencies dels dies de navegació. Per a alguns alumnes, fins i tot, va representar el despertar d'una passió i ara s'estan obrint camí en el mon de la mar.
Aquest curs, hem iniciat una nova trajectòria: Som l'únic IES de la Vela de Catalunya. Un dels grups de 1r d'ESO ha començat ja la Secundaria en la modalitat de Vela i practiquen l'esport al CVB dues tardes setmanals.
Com algú va dir en un reportatge al diari hem portat el "pupitres a la mar" i es una "bona escola" motivadora i creativa.
El projecte de l'IES de la Vela va ser un dels punts de partida del Projecte aigua
Si vols mirar o descarregar-te els albums de fotos que hem anat arxivant en aquest anys de navegació clica aqui, veuràs molta aigua

JORNADA DE DIVULGACIÓ CIENTíFICA AL CEAB

El dia 16 de novembre, es va realitzar una conferència al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), a la qual van assistir els alumnes de de 2n de batxillerat, i els de Ciències de la Terra de 1r de batxillerat.
La xerrada formava part de la 2º jornada de Divulgació Científica al CEAB i tractava del canvi climàtic i la nanociència.

http://www.ceab.csic.es

Neurones & Comportament

Neurones, comportament i informàtica és el títol de la xerrada a la qual van assistir els alumnes de quart d'ESO durant la Setmana de la Ciència. Gustavo Deco és un investigador que participava en la campanya de divulgació científica "Els científics a l'abast" organitzada desde el CSIC. El lloc on es va fer la xerrada va ser la sala d'actes del col·legi Cor de Maria.

divendres, 24 de novembre del 2006

PA i LA PUÇA





EXTRA, EXTRA...

Notícia fresca. Els alumnes de LA PUÇA us mantindrem informats de les activitats del PA (PROJECTE DE L'AIGUA).

Animeu-vos a participar en el compromís del CLICLIM. Alguns de nosaltres ja ho hem fet.

PA: Projecte Aigua

El Projecte de l'aigua ha començat a "fluir",

Activitats durant la Setmana de la Ciencia al Serrallarga, en diferents materies i en tots els cursos

Blog de l'aigua

Hola!

Espero que el PROYECTO AGUA sea de interés para todos los alumnos del IES Serrallarga y los centros asociados.

Saludos

dilluns, 20 de novembre del 2006

"molins a Zaandam" Claude Monet (1872)


Una interessant mostra de pintures dels alumnes de 3r d'ESO del CV Els Impressionistes. Hem pogut contemplar les reproduccions de l'obra de Monet i d'altres recreacions de pintures impressionistes on l'aigua era la protagonista

diumenge, 19 de novembre del 2006

PA PROJECTE AIGUA





El Projecte Aigua de l'institut ha començat a "fluir".
Activitats durant la Setmana de la Ciencia al Serrallarga, en diferents materies i en tots els cursos